Vuosi vaihtui, onko tavoitteet asetettu? Täyttyikö viime vuodelle asetetut tavoitteet, vai oliko sinulla tavoitteita? Ehkä kannattaisi olla koska aika menee muuten ohi niin nopeasti. Minä tein omat tavoitteeni tälle vuodelle eilen.

Tavoite voi olla liikunnallinen tai muuhun elämään liittyvä kunhan se on sinulle tärkeä. Mitä sinä haluat että vuoden 2016 lopussa on tapahtunut. Aseta siis tavoite, tee suunnitelma, tee töitä tavoitteesi eteen, pysy suunnitelmassasi ja pääse tavoitteeseesi.

Muutamia pointteja tavoitteen asettamisesta. Tavoitteen tulee olla saavutettavissa. Eli ei mitään ”mä voitan Froningin vuonna 2016”. En väitä etteikö niin voisi jollekulle tapahtuakin mutta jotain maltillisempaa. Pyri määrittelemään tavoitteesi mahdollisemman tarkkaan kuka, mitä, missä, milloin, miksi. Tavoitteen tulisi olla jotenkin mitattavissa. Esimerkiksi haluan kyykätä 160 kg vuoden 2016 aikana on hyvä esimerkki. Sitä voidaan seurata helposti ja on tarkka määritelmä milloin tavoite täyttyy. Älä aseta liian helppoa tavoitetta vaan haasta itseäsi. Aseta tietyt aikarajat ja välitavoitteet.

Nyt kaiva kynä ja paperia, oikeasti tehdään tämä paperille, ja pysähdy hetkeksi miettimään omia tavoitteita.

// KoutZi

Screen Shot 2016-01-04 at 16.05.31

 

Vastaa