Posted on Jätä kommentti

Haastetta kehiin

Meidän mobbaavamunamies heittää boksilaisille haasteen!

30/30 Ass-2-the-Grass Challenge 18.11 – 17.12.2013

Täten julistan boksillemme ”pienen” kyykky haasteen. Ideana on siis kolmenkymmenen päivän ajan viettää joka päivä 30 minuuttia syvässä kyykyssä. Koko aikaa ei tarvitse olle putkeen, vaan voi mielensä mukaan jaksottaa kyykyssä vietetyn ajan, kunhan joka päivä tulee 30 minuuttia täyteen. Esim 5 minuutin jaksoissa. Mahdollisimman puhtaalla tekniikalla koko aika, jalkaterät suoraan eteenpäin osoittaen, polvet aktiivisesti ulos käännettyinä, selkä suorana ja mahdollisimman pystyssä. Keskivartalo tiukkana pakettina, voit myös ajoittain kyynärpäillä avustaen venyttää polvien kohdalta aktiivisesti ulospäin, ja taas päästää takaisin ”contract and release” tyylisesti.

Haasteen tarkoitus on adaptoida kyykky asentona kroppaan paremmin, jotta se tuntuisi paljon luonnollisemmalta kaikille. Mikäli kyykky asentona tuntuu todella tuskaiselta tässä vaiheessa, voi aloittaa 15 minuutilla per päivä, ja asennon helpottuessa matkan varrella lisätä minuutteja, tähdäten lopulta kuitenkin sinne puoleen tuntiin.

Jos haluaa, voi haasteen ensimmäisenä päivänä, puolessa välissä sekä viimeisenä päivän pyytää jotain ottamaan itsestäsi valokuvan mielestäsi parhaassa mahdollisessa kyykyssä (edestä ja sivulta), jossa sillä hetkellä pystyt olemaan.

Palkintoja en lupaa, mutta takaan että kuukauden jälkeen kyykky asentona on helpompi haasteeseen osallistuneille. Helpompi ja parempi syväkyykky = paremmin toimiva tempaus, rinnalleveto, etu/takakyykky, ym. Ja kun nuo toimivat teknisesti paremmin, luonnollisesti tulokset paranevat. Eli win-win situation.

Toivon haasteeseen mahdollisimman suurta osanottoa.

Vastaa